Kurum Adı : Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi
WEB Adresi : http://beyogluanadoluihl.meb.k12.tr
Adres : Örnektepe Mah. İmrahor cad. No88 Sütlüce Beyoğlu / İSTANBUL

VİZYON
Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.

MİSYON
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin ilahiyat fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz.

Öğretmen Sayısı : 19
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 384
Öğretim Şekli : Tam Gün
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 1.DERS 08:30 09:10 2.DERS 09:20 10:00 3.DERS 10:10 10:50 4.DERS 11:00 11:40 5.DERS 11:50 12:30 ÖĞLE YEMEĞİ 6.DERS 13:40 14:20 7.DERS 14:30 15:10 8.DERS 15:20 16:00
Derslik Sayısı : 16 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 2
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : Arapça, İngilizce İnternet Bağlantısı : Metro Ethernet
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 1 Yemekhane : 1
Misafirhane : 1 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Taksim´e araç ile 10 dakika, Mecidiyeköy´e 10 dakika, Haliç Köprüsüne 3 dakika, Otogara 30 dakika mesafededir.
Ulaşım : Ulaşım : Aşağıda belirtilen otobüs ve minibüs hatları ile gerçekleşir. 36T CEBECİ - TAKSİM 41ST SEYRANTEPE - TOPKAPI 47 YEŞİLPINAR-EMİNÖNÜ 47E BİNEVLER - EMİNÖNÜ 47Ç GÜZELTEPE - EMİNÖNÜ 54HT HASKÖY - TAKSİM - MECİDİYEKÖY 54HŞ HASKÖY - ŞİŞLİ - TAKSİM SEYRANTEPE - TOPKAPI Minibüsleri
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Okulumuz Miniatürk ´ ün karşısında yer almaktadır.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: